Wysokie Himalaje, zbocza obleczone w mgłę. Gdzieniegdzie widać zielone pola herbaciane. To właśnie tam rośnie jedna Darjeeling – herbata z mgieł, zwana szampanem wśród czarnych herbat. Zielone listki Darjeeling, z pierwszego zbioru, smakujące wprost nieziemsko, połączyliśmy z owocami mango, gruszką i ananasem. To opowieść, której każdy wers kryje pełnię smaku i wspaniałych doznań. Skład: czarna herbata Darjeeling SFTGFOP first flush, żółte pąki róży, kandyzowane mango (mango, cukier), wiórki ananasa, aromat.
Sposób parzenia:
Sposób parzenia: 13 g liści herbaty (7 miarek) zalać 1 litrem przefiltrowanej lub miękkiej wrzącej wody. Zaparzać 2 minuty.
Wysokie Himalaje, zbocza obleczone w mgłę. Gdzieniegdzie widać zielone pola herbaciane. To właśnie tam rośnie jedna Darjeeling – herbata z mgieł, zwana szampanem wśród czarnych herbat. Zielone listki Darjeeling, z pierwszego zbioru, smakujące wprost nieziemsko, połączyliśmy z owocami mango, gruszką i ananasem. To opowieść, której każdy wers kryje pełnię smaku i wspaniałych doznań.