Biała

Aktywne filtry

Tajemnica smaku tej wspaniałej herbaty, tkwi w tradycyjnym i rygorystycznie przestrzeganym sposobie zbioru i produkcji. Urywa się jedynie pączki i dwa górne listki, które zwija się następnie w ciasne kulki. Niepowtarzalny bardzo łagodny smak kusi owocową nutą idealnie wkomponowaną w delikatne i słodkawe tło.
Wyśmienita herbata zaliczana do chińskich specjałów. Od ponad 100 lat produkowana jest w górach w południowo-wschodnich Chinach na wysokości ponad 1000 metrów. Zbiera się ją w tradycyjny ręczny sposób, a następnie krótko fermentuje, aby utrzymać zielony kolor listków. Zebrane dwa zielone listki i pączek pokryte są puszkiem o srebrzystych, połyskujących końcówkach, a po zaparzeniu w filiżance przyjmują zieloną barwę. Ma wyrafinowany korzenny smak z delikatną owocowa nutą.
Ze zboczy Yunnan wprost do twojego domu zabierz herbatę, która podkreśli wyjątkowość zimowych spotkań z twoimi gośćmi. Ta herbata, zwana też białą Pu-erh, zaskakuje kolorem naparu – od kremowo białej do złotawo-zielonej. To propozycja dla smakoszy charakteryzuje się bogatym bukietem. Pozwól sobie na nutkę kwiatowego snobizmu w kubku.
Wspaniała biała herbata z prowincji Yunnan. Pochodzi z plantacji położonej na wysokości 1300-2000 metrów, gdzie panuje temperatura 12-23 stopni Celsjusza. Ma spore, jasnozielone liście z dużą ilością srebrnych tipsów. Napar przypomina mgłę o wschodzie słońca. Ma lekki, łagodny smak i kwiatowy zapach. Degustatorzy białej herbaty koniecznie muszą jej spróbować. Gorąco polecamy!
Chociaż największą ilość gatunków białej herbaty produkują wciąż Chiny, inne kraje o równie sprzyjającym klimacie chcą konkurować z nimi jakością. Polecamy jedną z najlepszych odmian produkowaną w Republice Malawi. Piękne, duże, jasne, zielono-żółte liście o delikatnym ziołowym smaku z lekką nutą zapachową róży i kwiatu lipowego stanowią prawdziwe odkrycie i gratkę dla miłośników białej herbaty.
Zanurz się w magicznej krainie Shangri-la, która staje się wyraźniejsza z każdym kolejnym łykiem tej aromatycznej herbaty. Uprawiana i ręcznie zbierana na wysokości od 1200 do 2100 m. n.p.m, daje Ci możliwość skosztowania naparu urzekającego bogatym smakiem i cieszącymi oko srebrnymi, puszystymi tipsami. Zaskoczy Cię nuta kwiatów i delikatnej słodyczy, przynosząca na myśl kwiecistą łąkę w obliczu porannej rosy.
Jedna z najlepszych zielonych herbat na świecie. Ten specjał pochodzi z prowincji Fuijan. Najbardziej szlachetne, srebrzyste listki poskręcane są ręcznie w niesamowity kształt z obu stron zaostrzonych stożków. Ma lekko zielony kolor w filiżance i delikatny świeży zapach. Wspaniały smak o lekko słodkiej nucie pozostaje długo na podniebieniu i zachęca do kolejnego łyka naparu.