Kategorie

Chiny Jest 27 produktów.

na stronę
Pokazuje 1 - 15 z 27 elementów

    Najwyższej jakości biała chińska specjalność pochodząca z górskiej prowincji Fujan, zbierana w okresie wczesnej wiosny. Kiedy pączki liści nie są jeszcze rozwinięte, wyszukuje się tylko te z delikatnym białym puszkiem. Produkcja polega na krótkim procesie suszenia zebranych pączków. Oryginalna nazwa tej herbaty brzmi: Yin Zhen, czyli „srebrne igiełki”. Charakteryzuje się ona lekką owocową nutą i kwiatowym aromatem. W filiżance ma jasnosłomkową barwę.

    Tajemnica smaku tej wspaniałej herbaty, tkwi w tradycyjnym i rygorystycznie przestrzeganym sposobie zbioru i produkcji. Urywa się jedynie pączki i dwa górne listki, które zwija się następnie w ciasne kulki. Niepowtarzalny bardzo łagodny smak kusi owocową nutą idealnie wkomponowaną w delikatne i słodkawe tło.  

    Wyśmienita herbata zaliczana do chińskich specjałów. Od ponad 100 lat produkowana jest w górach w południowo-wschodnich Chinach na wysokości ponad 1000 metrów. Zbiera się ją w tradycyjny ręczny sposób, a następnie krótko fermentuje, aby utrzymać zielony kolor listków. Zebrane dwa zielone listki i pączek pokryte są puszkiem o srebrzystych, połyskujących końcówkach, a po zaparzeniu w filiżance przyjmują zieloną barwę. Ma wyrafinowany korzenny smak z delikatną owocowa nutą.

    Biała herbata pachnąca kwiatami jaśminu, zbierana jedynie na niewielkim obszarze południowych Chin. Ma duże zielone liście. W smaku łagodna i delikatna, o jasnozielonym kolorze naparu.

    Ze zboczy Yunnan wprost do twojego domu zabierz herbatę, która podkreśli wyjątkowość zimowych spotkań z twoimi gośćmi. Ta herbata, zwana też białą Pu-erh, zaskakuje kolorem naparu – od kremowo białej do złotawo-zielonej. To propozycja dla smakoszy charakteryzuje się bogatym bukietem. Pozwól sobie na nutkę kwiatowego snobizmu w kubku. 

    Wspaniała biała herbata z prowincji Yunnan. Pochodzi z plantacji położonej na wysokości 1300-2000 metrów, gdzie panuje temperatura 12-23 stopni Celsjusza. Ma spore, jasnozielone liście z dużą ilością srebrnych tipsów. Napar przypomina mgłę o wschodzie słońca. Ma lekki, łagodny smak i kwiatowy zapach. Degustatorzy białej herbaty koniecznie muszą jej spróbować. Gorąco polecamy!

    Do jej produkcji używa się dojrzałych, dużych liści z dolnych partii krzewu herbacianego. Po fermentacji umieszcza się je na specjalnych patelniach i krótko praży, by nadać ich aromatowi charakter palonego drewna sosnowego. Nazwa odmiany zależy od długości wędzenia (Lapsang Souchong, Tarry Lapsang Souchong, Souchong Crocodile). Nasza Lapsang Souchong ma duże czarnoszare liście o zapachu dymu i daje wspaniały w smaku korzenny napar zaostrzony charakterystyczną dymną nutą.  

    Chiński specjał. Pełnofermentowana liściasta herbata Keemun zmieszana z kwiatami róży, które nadają jej wspaniały kwiatowy aromat. W filiżance ma delikatny brązowy kolor.

    Cudowna, delikatna, lekko słodka czarna herbata podobna do Assam. Ma lekko zwinięte liście z dużą ilością złotych koniuszków. Daje napar o bogatym, intensywnym smaku i miedzianoczerwonym kolorze.

    Pochodzi z prowincji Yunnan, z odludnego regionu położonego na wysokości 1200-2000 metrów, gdzie przy średnich rocznych temperaturach 12-22 stopni Celsjusza produkuje się wysokiej jakości czarne i zielone herbaty z dużą ilość złotych tipsów. Ta ekskluzywna herbata najwyższej jakości ma słodko-korzenny smak i ciemny kolor naparu.

    Znakomitej jakości herbata uprawiana na górskiej plantacji Yunnan położonej wśród leśnych terenów południowo-wschodnich Chin. O jej wyjątkowym charakterze decyduje wspaniały mikroklimat panujący na wysokości 1800-2000 m n.p.m., zbiór trwający tylko od końca marca do połowy kwietnia i tradycyjny ręczny sposób produkcji. Zwinięte listki wraz ze złotymi tipsami dają mocny korzenny napar z delikatną, typową dla herbaty Yunnan ziemistą nutą.

      W prowincji Fujian do dzisiaj produkowany jest ręcznie jeden z najszlachetniejszych chińskich specjałów. Zanim herbaciane liście całkowicie zwiędną, zostają poddane oparom mleka. Pozwala to zachować im naturalny oliwkowy kolor oraz nadaje herbacie przyjemny kremowy mleczny posmak i zapach. Na koniec liście są ręcznie zwijane. To herbata, która szybko zdobywa miłośników na całym świecie.

     Pochodząca z prowincji Guangxi na południu Chin niezwykła herbata należy do znanych specjałów tego kraju. Świeżo zebrane kwiaty osmantusa o delikatnym brzoskwiniowym smaku idealnie łączą się z lekko sfermentowaną zieloną herbatą. Złoty kolor naparu w filiżance i cudowny smak o słodkiej owocowej nucie zachwycą każdego smakosza. Skład: czarna herbata z Chin i kwiat osmantusa. 

    Czy marzyłeś kiedyś, aby zobaczyć pierwszy śnieg w lasach Kanady, kiedy korzenie drzew klonu pochłaniają wodę? Nie ma nic smaczniejszego niż kanadyjski syrop klonowy. Odkryj i ty słodki sok – złoto Kanady. W połączeniu z delikatnymi orzechami i kwiecistą herbatą Oolong, słodki zapach klonu rozwija się w pełni. Ta kompozycja obiecuje najwyższą jakość! Skład: półfermentowana herbata China Oolong 82%, orzechy włoskie, kawałki migdałów, aromat, kawałki krokantu (cukier, orzech laskowy, cukier inwertowany).

    Przedstawiamy Wam piękny klejnot w herbacianej koronie. Uprawiany jest w regionie Tai Tung, we wschodniej części Tajwanu. Dark Pearl to jedna z dłużej fermentowanych odmian Oolong. Obfity deszcz i odpowiednie nasłonecznienie upraw odnajdziemy w smaku tej herbaty. Liście zrywane są i odpowiednio przygotowywane ręcznie, dlatego herbata wygląda jak małe perełki. Jasny, bursztynowy napar roztacza zapach owoców tropikalnych. Koneserzy odnajdą tu wiele jasnych nut, wybrzmiewających z osobna w ustach.

Pokazuje 1 - 15 z 27 elementów
Paypal Dotpay