Kategorie

Mieszanki ziołowe Jest 15 produktów.

Pokazuje 1 - 15 z 15 elementów

      Herbaty z kolekcji Ayurveda, czyli wiedzy o życiu, nawiązują do osiągnięć starożytnej medycyny indyjskiej, która dbała o harmonię pomiędzy zdrowiem fizycznym, psychicznym oraz duchowym i na jej zachowaniu opierała sposoby leczenia. Połączenie smaku świeżo wyciśniętej cytryny i startego imbiru jednocześnie chłodzi i rozgrzewa, pobudza i uspokaja, syci i zaostrza apetyt, zachęcając nasz organizm do utrzymania stanu równowagi. Skład: imbir (minimum 80%), trawa cytrynowa, kawałki cytryny (minimum 6%), naturalny aromat.

      Klasyczna ajurwedyjska receptura znana w Indiach od stuleci. Doskonała na każdą porę dnia i roku. Przyjemnie rozgrzewa podczas chłodów, jednocześnie gasi pragnienie i ożywia. Skład: liść pokrzywy, cynamon, imbir, goździki, biały pieprz, kardamon.

    BIO

      Wszystkie składniki tej ziołowej herbatki, skomponowanej z myślą o małych dzieciach, zostały zebrane z upraw na ekologicznie czystych terenach i poddane surowej Bio-kontroli jakości. Dlatego można ją podawać niemowlętom jako pierwszą herbatkę w życiu. Zawarte w mieszance zioła łagodzą dolegliwości żołądkowe, zapobiegają kolce i wzdęciom. Równie korzystnie wpływają na układ trawienny karmiących matek i osób starszych. Skład: anyż, kminek, koperek, pokrzywa.

    Mieszanka ziół ułatwiająca zasypianie i zapewniająca spokojny sen. Równocześnie reguluje pracę żołądka i pobudza perystaltykę jelit. Skład: melisa, koperek, liście brzozy, anyż, liście jeżyny, kwiaty rumianku, liście truskawek, mięta pieprzowa, liście jagód, wrzos, lipa, nagietek, hibiskus.  

    Ta wspaniała kompozycja herbaciana wprowadza ciało i duszę w stan harmonii. Daje pozytywną energię i pozwala utrzymać w równowadze atomy pięciu żywiołów: drewna, ognia, ziemi, metalu i wody. Skład: kawałki jabłek, czerwone owoce goji, duże kawałki owoców kandyzowanych, trawa cytrynowa, liście pokrzywy, skórka pomarańczowa, liście eukaliptusa, kawałki marchewki, kwiat chabru i nagietka.

      To naprawdę herbata dla całej rodziny, dla młodszych i starszych, dla dzieci, młodzieży i dorosłych. Łagodna, choć bardzo aromatyczna, słodkawa od dużej ilości jabłek, ale też wyrazista i orzeźwiająca dzięki dodatkowi mięty pieprzowej. Liście licznych krzewów owocowych, zioła, płatki kolorowych kwiatów – cały splątany gąszcz smaków i aromatów. Warto spróbować! Skład: kawałki jabłka, czarna porzeczka, mięta pieprzowa, liście malin i jeżyn, kwiaty kocimiętki, liście malwy, krokosz.

    Ziołowa mieszanka z najwyższej półki. Patrząc na susz, znajdziemy niemal wszystkie kolory tęczy zamknięte w listkach kwiatów: różowy, żółty, fioletowy, pomarańczowy i czerwony kolor. Może się zakręcić w głowie. Delikatnie harmonijny smak malin, rabarbaru i wiśni w połączeniu ze słodkim, nieco przypominającym smak miodu z lipy, posmakiem tylko dopełnia tę ziołową kreacje. Zanurz się w tym morzu kwiatów. Skład: kawałki jabłka, wrzos, srebrne kwiaty lipy, aromat, kwiat nagietka, kwiat malwy, płatki piwoni lekarskiej.

    Kora drzew lapacho rosnących w lasach Ameryki Południowej daje wspaniały napar smakiem przypominający wanilię i karmel. Ten skarb Inków ma niezwykle silne właściwości antybakteryjne, przeciwzapalne i antyrakowe. Nie zawiera teiny.  

    Lapacho to nazwa rosnącego w Andach drzewa i jego stosowanej w celach leczniczych kory. Doskonały smak soczystych pomarańczy i słodki zapach wanilii zachęcają do wypicia choćby filiżanki cennego naparu. Skład: lapacho, kawałki pomarańczy, skórka pomarańczowa i naturalny aromat.

      Nasz ziołowy hit dla wszystkich, którzy lubią zapach i smak mięty. Wzbogacony orzeźwiającym aromatem świeżych truskawek działa jak odprężający masaż, wycisza emocje i pozwala pogodnie spojrzeć na otaczający nas świat. Skład: mięta, mięta kłosowa, kawałki jabłek i truskawek, mirt cytrynowy, skórka z owoców dzikiej róży, liście owoców leśnych, płatki kwiatu różowej róży, malwy, nagietka, pąki różowej róży, naturalny aromat.      

      Uprawiana głównie w północnej części Afryki (nasza mięta pochodzi z Maroka). Napar z jej liści ułatwia trawienie i działa żółciopędnie, łagodząc wzdęcia, kolki jelitowe, bolesne skurcze żołądka i inne objawy niestrawności. Ze względu na właściwości przeciwskurczowe i przeciwbólowe stosuje się ją w leczeniu migreny, nerwobóli i dolegliwości menstruacyjnych. Jej działanie przeciwbakteryjne i przeciwzapalne wykorzystuje się przy płukankach, inhalacjach i okładach, w chorobach jamy ustnej, krtani i gardła, katarze, obrzękach i owrzodzeniach.  

    Uprawiana na całym obszarze Europy i w północnej części Afryki ze względu na swój mocny, świeży i czysty smak oraz szeroko wykorzystywane w medycynie właściwości zdrowotne. Poprawia apetyt i korzystnie wpływa na pracę wątroby i żołądka. Bywa więc stosowana przy jego bolesnych skurczach, kolce jelitowej, chorobach wątroby i dróg żółciowych. Łagodzi również objawy zespołu jelita drażliwego i dolegliwości menstruacyjne. Ze względu na działanie uspokajające pomaga w leczeniu bezsenności, migreny, nerwobóli i drgawek nerwowych. Jej właściwości dezynfekujące i lekko znieczulające wykorzystuje się w stanach zapalnych jamy ustnej, gardła, oskrzeli i ucha, obrzękach i owrzodzeniach, stosując płukanki, inhalacje i okłady.

      Znana od dawna w medycynie ludowej ze szczególnych właściwości zdrowotnych i bogactwa zawartych w niej witamin. Działa pozytywnie na pracę nerek, wątroby i pęcherzyka żółciowego, zwiększa wydzielanie soku żołądkowego i przyspiesza perystaltykę jelit. Oczyszcza krew, obniża zawarty w niej poziom cukru i sprzyja tworzeniu się czerwonych ciałek. Stosowana jest więc często jako środek pomocniczy w leczeniu cukrzycy i w stanach zapalnych dróg moczowych.

      Chcesz wiedzieć, co piją przed snem czarownice? Warzą w kotłach magiczny napój, mruczą nad nim zaklęcia i rzucają uroki na zwabionych cudownym aromatem śmiałków. Specjalnie dla Ciebie wykradliśmy jego tajemniczą recepturę. Wypij napar przy blasku księżyca, a po pełnej barwnych snów nocy obudzisz się jak nowo narodzony. Skład: kwaśne kawałki zatrutych jabłek, prażona w ogniu piekielnym marchewka i plastry jabłka, suszona w diabelskim przeciągu acerola (wiśnia z Barbadosu), kłujące liście jeżyn, kawałki zaczarowanej dyni i magicznych fig, zbierana nocą na bagnach trawa cytrynowa, cudowne goździki, czarodziejski kwiat hibiskusa i płatki piwonii lekarskiej.  

    Święta to bajkowy okres, w którym pozwalamy sobie czasem na więcej, niż w rzeczywistości nasz organizm uniesie. Ta mieszanka ziół i przypraw nie pozwoli ci zachorować na święta. Dzięki niej po smacznych, sutych posiłkach będziesz czuć się lekko i nic nie zmąci ci świątecznego spokoju. W smaku delikatnie cytrynowa, z niewielką ostrością korzeni. Bardzo przyjemny, naturalny smak. Sama natura. Skład: trawa cytrynowa, srebrzyste kwiaty lipy, kostki kandyzowanego ananasa (ananas, cukier) kawałki imbiru, korzeń kurkumy, gwiazda anyżu, ziarna kardamonu, słodkie liście jeżyn. 

Pokazuje 1 - 15 z 15 elementów
Paypal Dotpay