Nowości w Tee Janowicz

Naturalne piękno! Biała herbata uszlachetniona owocowymi nutami granatu i słodkiej czarnej porzeczki, dopełniona kawałkami aloesu. W tej mieszance zachwyca nie tylko smak, ale i prezencja. Po zaparzeniu nasze oczy cieszy piękna kompozycja z kandyzowanych plasterków liści aloesu, promiennych kostek pomelo i różowych kwiatów chabru. Zrób sobie przerwę i daj się rozpalić pięknu tej herbaty. Superowoc: granat, modny składnik: aloes biała herbata (51%) Pai Mu Tan, kawałki jabłka, kostka pomelo (skórka pomelo, cukier, zakwaszacz: kwas cytrynowy), naturalne aromaty, kandyzowany aloes (aloes, cukier), bzu, pestki granatu (fiolet), różowy chaber, czarne jagody
Honey Black to specjał, którym słynie dystrykt Hualien na wschodnim wybrzeżu Tajwanu. Produkowany jest głównie w miesiącach letnich. Właśnie wtedy, młode liście herbaty są zjadane przez małe koniki polne, a to prowadzi do zatrzymania wzrostu i zwijania się rośliny. Ślina koników polnych w połączeniu z herbacianymi sokami tworzy reakcję, której konsekwencją jest lekko miodowy smak naparu. W połączeniu z nutami kwiatowymi i słodowymi, ta herbata rozpieści Twoje podniebienie i otworzy przed Tobą nuty smakowe których, nigdy dotąd nie próbowałeś.
Owocowa, czarna Cejlońska herbatka, to jesienna propozycja dla Pana Tadka. Mocna, aromatyczna, swoim smakiem zwiastuje nadejście jesieni. Czuć w niej smak chrupiących jabłek zerwanych prosto z sadu i leśnych jagód, a całości dopełnia odświeżająca nuta cytrusów. Skład: czarna herbata (77%), kawałki jabłka, plasterki jabłka, aromat, liofilizowane jagody.
Zapraszamy na spacer w głąb lasu. Do uszu dociera ptaków śpiew , szepty drzew, krzewów oraz liści szumiących pod stopami. Na polanie, dookoła której stoją drzewa iglaste, zatrzymujemy się i wdychamy chłodny zapach świerku oraz sosny, a słońce ogrzewa naszą twarz i podnosi na duchu. Pocałowane słońcem czerwone owoce truskawki, porzeczki i maliny opowiadają nam wspaniałą własną, leśną opowieść. To pyszna i naturalna historia herbaciana. Skład: czarna herbata *, naturalny aromat, liofilizowane truskawki,* liofilizowane maliny*, liofilizowana czerwona porzeczka* *- z kontrolowanych upraw biologicznych.
Chcąc spróbować narodowego napoju hindusów, wcale nie musisz jechać do Indii. Najlepsza czarna herbata, pachnący cynamon i pikantny imbir, to wszystko sprawia, że nasza hinduska Chai jest po prostu wyborna. Orientalne doznania smakowe dopełnione są przez kardamon i goździki. Hindusi piją ten napar z mlekiem i dosładzają cukrem bądź miodem. Zapraszamy do wypróbowania dwóch orientalnych wersji. Obie są wyśmienite! Skład: puder imbirowy, kardamon, anyż, czarna herbata BOP, cynamon, goździki
Produkt chwilowo niedostępny.
Duże, dojrzewające w słońcu śliwki i delikatny kwiatowy akcent połączyliśmy z bardzo wyjątkowym smakiem naszego łagodnego Ti Kuan Yin Oolong. Najbardziej ekscytujący, oprócz smaku herbaty, jest jej kolor w filiżance. Osiąga go dzięki motylkowym płatkom kwiatu grochu (klitoria ternateńska). Każdy łyk niesie ze sobą lekkość i świeżość. Poprawia nastrój jak promyk słońca w pochmurny dzień! Skład: herbata półfermentowana (61%) Ti Kuan Yin, kawałki jabłka, ćwiartki śliwki, aromat, kwiaty grochu niebieskiego motyla (klitoria ternateńska)
Nasza nowa herbatka jest po prostu boska! Wspaniała, owocowo zakręcona i naprawdę mocno orzeźwiająca. Kwaśne, chrupkie jabłuszka, jędrne cząstki mandarynek, a to wszystko podkręcone pikantnym smakiem Earl Greya. Pozwól się przenieść w stronę nieba żółto-pomarańczowemu, niczym ostatnie promienie słońca, naparowi. Skład: kawałki jabłka, kawałki kwaśnego jabłka, płatki marchwi, naturalny aromat, skórka z dzikiej róży, skórka pomarańczy, plasterki mandarynki, słodkie liście jeżyny, trawa cytrynowa, krokosz barwierski, szkarłatne płatki róż.
Za górami, za lasami, żyła sobie zielarka, która zasłynęła swym owocowym naparem. Gasił on pragnienie nawet najbardziej spragnionym, a do tego przywracał uśmiech na twarzy. Mieszanka ziół miała w sobie smak świeżych malin oraz słodkich i kwaśnych wiśni. Zielarka obsypywała napar szkarłatnymi płatkami róży. My poznaliśmy dokładnie zaczarowany przepis na mieszankę i postanowiliśmy, że się nim z Wami podzielimy. Teraz każdy może się napić pysznej mikstury i sprawić, że wszystkie smutki odpłyną w dal, a pozostanie jedynie szczęście. Skład: kawałki jabłka, kwiaty hibiskusa, całe wiśnie, aromat, słodkie liście jeżyn, liofilizowane kawałki wiśni, szkarłatne płatki róż, liofilizowane kawałki malin, liofilizowane całe maliny.
Krojone w plasterki, gotowane w syropie cukrowym i starannie suszone. Kandyzowane pomarańcze to elficka specjalność! Aby uzyskać znacznie szybszą, ale równie smaczną alternatywę, wypróbuj tę wyjątkową mieszankę owocową o niskiej kwasowości. Duże plastry pomarańczy i całe kawałki mandarynki tworzą optyczną atrakcję w połączeniu ze świetlistymi płatkami marchwi i krokosza barwierskiego. Herbata obsypana jemiołą, goździkami i czarnym pieprzem zyskuje lekkiej pikanterii. Tak powstał niezapomniany smak, do którego będziesz wracać co roku na święta. Skład: kawałki jabłek, kwaśne kawałki jabłek, skórka pomarańczy, płatki marchewki, słodkie liście jeżyn, naturalny aromat, liście eukaliptusa, plasterki pomarańczy, jemiołą, czarny pieprz, całe goździki, suszone mandarynki, krokosz barwierski.
Bułka cynamonowa, Franzbrötchen czy Kanelbullar. Innymi słowy ciasto z wieloma nazwami i liczną rzeszą fanów na całym świecie. Oczywiście Mikołaj jest jednym z jej smakoszy. Pomyśleliśmy, że przygotujmy to pyszne ciasto z nutą słodkiego kremu i intensywnym cynamonem na święta. Idealny napój dla łakomych wyśmienitego smaku. Lekki smakołyk, bo przecież nie chcemy, aby komin stał się zbyt wąski, a nasze prezenty utknęły. Słodkie liście jeżyny dodają słodyczy, gwiazdki anyżu i kawałki imbiru podkreślają świąteczny smak. Zwieńczeniem tej kreacji są pyszne pierniki i prażona kasza gryczana. Połączenie idealne. Świąteczna bomba smaków bez konsekwencji dla wagi Skład: kawałki jabłek, kawałki cynamonu, kawałki imbiru, herbata Rooibos, cukrowe ludziki, liście jeżyny, skórka z dzikiej róży, laski cynamonowe, cały anyż, aromat, słodkie liście jeżyny, prażona kasza gryczana.
Już sama nazwa rozpływa się na podniebieniu... Słodki roibos doskonale łączy się z kremowo-czekoladowo-orzechowym smakiem Mokki i łagodnym migdałem. Kolejne dzieło, którego zapach i smak uwodzi i inspiruje. Skład: rooibos, ziarna kawy, płatki migdałów, krokand (orzech laskowy, cukier), aromat.
Produkt chwilowo niedostępny.
Teraz coś dla miłośników czerwonych słodkich truskawek. Zielona herbata Sencha, we wspaniałej kompozycji, która zachwyci Cię jeszcze bardziej. Dodatek czerwonych ziaren pieprzu, idealnie współgra z owocem truskawki, a kapka orientalnej bergamoty dopełnia idealne połączenie. Herbata, która smakuje wyśmienicie, a w jesienno-zimowe dni potrafi przenieść we wspomnienia ciepłych letnich miesięcy. Skład: zielona Sencha, skórka pomarańczy, liście truskawek, czerwony pieprz, aromat.
Ta zielona herbata Sencha ma anielski orzechowo-kremowy smak. Gama różnorodnych orzechów: włoskich, laskowych, a także migdały i kokosy sprawią, że każdy znajdzie swoją ulubioną nutę. Dodatek owocu ananasa delikatnie muska podniebienie. Spróbuj i daj się porwać do krainy smaku i relaksu. Pozwól sobie zanurzyć się w przepysznym smaku. Skład: zielona Sencha, orzech laskowy , kawałki ananasa , chipsy kokosowe , orzechy włoskie, płatki migdałów, aromat.
Unikatowa, ręcznie robiona mieszanka, stworzona przez mistrzów w swoim fachu. Jej źródło znajduje się w ogrodzie nad rzeką Hiki, w dzielnicy Wakayama. Herbata zachwyca zielonymi liśćmi w kształcie jodły. Jasnożółty napar ma bardzo wyraźny smak. Aromat przypomina zapach świeżej trawy. Ten wyjątkowy rarytas jest produkowany w limitowanych ilościach. Zapraszamy do degustacji, zanim się skończy... naprawdę warto!