Nowości w Tee Janowicz

Aktywne filtry

Zanurz się w magicznej krainie Shangri-la, która staje się wyraźniejsza z każdym kolejnym łykiem tej aromatycznej herbaty. Uprawiana i ręcznie zbierana na wysokości od 1200 do 2100 m. n.p.m, daje Ci możliwość skosztowania naparu urzekającego bogatym smakiem i cieszącymi oko srebrnymi, puszystymi tipsami. Zaskoczy Cię nuta kwiatów i delikatnej słodyczy, przynosząca na myśl kwiecistą łąkę w obliczu porannej rosy.
Sięgająca XVIII wieku gruzińska tradycja daje Ci dziś możliwość zachwycenia się tą herbatą. Zbierane z dziko rosnących krzewów listki o matowej i szorstkiej strukturze oddają do napoju swój słodki aromat. Ciemny napar o miłej woni świeżego pieczywa usadzi Cię zmysłami przy piknikowym koszu pełnym wypieków i soczystych owoców.
Jej smak i zapach przypominają ucierane świeżo w makutrze ciasto maślano- cytry- nowe, złociste, gładkie i pulchne. Ten wspaniały maślany, cytrynowo-migdałowy smak ściągnęliśmy prosto z Włoch. Ciasteczka typu Cantuccini czy też Ricciarelli zagoszczą teraz w waszych filiżankach. Czysta rozkosz pozostająca długo na podniebieniu. Skład: czarna herbata, kandyzowany ananas, kawałki jabłek, aromat, migdały, skórka cytrynowa, liofilizowana skórka cytryny, liofilizowany cytrynowy granulat, liofilizowany jogurtowy granulat, kocimiętka, białe płatki bławatka.
Najwyższej jakości biała chińska specjalność pochodząca z górskiej prowincji Fujan, zbierana w okresie wczesnej wiosny. Kiedy pączki liści nie są jeszcze rozwinięte, wyszukuje się tylko te z delikatnym białym puszkiem. Produkcja polega na krótkim procesie suszenia zebranych pączków. Oryginalna nazwa tej herbaty brzmi: Yin Zhen, czyli „srebrne igiełki”. Charakteryzuje się ona lekką owocową nutą i kwiatowym aromatem. W filiżance ma jasnosłomkową barwę.