Kategorie

Herbaciane specjały Jest 28 produktów.

na stronę
Pokazuje 1 - 10 z 28 elementów

    Najwyższej jakości biała chińska specjalność pochodząca z górskiej prowincji Fujan, zbierana w okresie wczesnej wiosny. Kiedy pączki liści nie są jeszcze rozwinięte, wyszukuje się tylko te z delikatnym białym puszkiem. Produkcja polega na krótkim procesie suszenia zebranych pączków. Oryginalna nazwa tej herbaty brzmi: Yin Zhen, czyli „srebrne igiełki”. Charakteryzuje się ona lekką owocową nutą i kwiatowym aromatem. W filiżance ma jasnosłomkową barwę.

    Tajemnica smaku tej wspaniałej herbaty, tkwi w tradycyjnym i rygorystycznie przestrzeganym sposobie zbioru i produkcji. Urywa się jedynie pączki i dwa górne listki, które zwija się następnie w ciasne kulki. Niepowtarzalny bardzo łagodny smak kusi owocową nutą idealnie wkomponowaną w delikatne i słodkawe tło.  

    Wyśmienita herbata zaliczana do chińskich specjałów. Od ponad 100 lat produkowana jest w górach w południowo-wschodnich Chinach na wysokości ponad 1000 metrów. Zbiera się ją w tradycyjny ręczny sposób, a następnie krótko fermentuje, aby utrzymać zielony kolor listków. Zebrane dwa zielone listki i pączek pokryte są puszkiem o srebrzystych, połyskujących końcówkach, a po zaparzeniu w filiżance przyjmują zieloną barwę. Ma wyrafinowany korzenny smak z delikatną owocowa nutą.

    Ze zboczy Yunnan wprost do twojego domu zabierz herbatę, która podkreśli wyjątkowość zimowych spotkań z twoimi gośćmi. Ta herbata, zwana też białą Pu-erh, zaskakuje kolorem naparu – od kremowo białej do złotawo-zielonej. To propozycja dla smakoszy charakteryzuje się bogatym bukietem. Pozwól sobie na nutkę kwiatowego snobizmu w kubku. 

    Wspaniała biała herbata z prowincji Yunnan. Pochodzi z plantacji położonej na wysokości 1300-2000 metrów, gdzie panuje temperatura 12-23 stopni Celsjusza. Ma spore, jasnozielone liście z dużą ilością srebrnych tipsów. Napar przypomina mgłę o wschodzie słońca. Ma lekki, łagodny smak i kwiatowy zapach. Degustatorzy białej herbaty koniecznie muszą jej spróbować. Gorąco polecamy!

    Wyborna „herbata z mgieł”, na którą smakosze czekają cały rok. Swój niezwykły smak Darjeeling Steinthal zawdzięcza wielkim staraniom plantatorów, optymalnym warunkom pogodowym i szybkiemu transportowi lotniczemu na rynki Europy. Cudowny, pachnący napar o żółtej, połyskliwej barwie i delikatnym cytrynowo-muszkatelowym smaku.

      Chociaż największą ilość gatunków białej herbaty produkują wciąż Chiny, inne kraje o równie sprzyjającym klimacie chcą konkurować z nimi jakością. Polecamy jedną z najlepszych odmian produkowaną w Republice Malawi. Piękne, duże, jasne, zielono-żółte liście o delikatnym ziołowym smaku z lekką nutą zapachową róży i kwiatu lipowego stanowią prawdziwe odkrycie i gratkę dla miłośników białej herbaty.

    Produkowana na Cejlonie na plantacji Malwatta-Tal w rejonie Uva Broken Orange Pekoe ma mocniejszy i bardziej wyrazisty smak niż inne herbaty pochodzące z tego położonego na wysokości 1300 m n.p.m. trzystuhektarowego obszaru. Ciemny miedzianoczerwony napar zniewala swoją mocą i wyrazistością.  

    Do jej produkcji używa się dojrzałych, dużych liści z dolnych partii krzewu herbacianego. Po fermentacji umieszcza się je na specjalnych patelniach i krótko praży, by nadać ich aromatowi charakter palonego drewna sosnowego. Nazwa odmiany zależy od długości wędzenia (Lapsang Souchong, Tarry Lapsang Souchong, Souchong Crocodile). Nasza Lapsang Souchong ma duże czarnoszare liście o zapachu dymu i daje wspaniały w smaku korzenny napar zaostrzony charakterystyczną dymną nutą.  

    Chiński specjał. Pełnofermentowana liściasta herbata Keemun zmieszana z kwiatami róży, które nadają jej wspaniały kwiatowy aromat. W filiżance ma delikatny brązowy kolor.

Pokazuje 1 - 10 z 28 elementów
Paypal Dotpay