Afryka

Aktywne filtry

Chociaż największą ilość gatunków białej herbaty produkują wciąż Chiny, inne kraje o równie sprzyjającym klimacie chcą konkurować z nimi jakością. Polecamy jedną z najlepszych odmian produkowaną w Republice Malawi. Piękne, duże, jasne, zielono-żółte liście o delikatnym ziołowym smaku z lekką nutą zapachową róży i kwiatu lipowego stanowią prawdziwe odkrycie i gratkę dla miłośników białej herbaty.
Ta roślina pochodząca z upraw ekologicznych spełnia niemal tak samo kryteria popularnej bezkofeinowej odmiany herbaty Roibush. Różnice możemy zauważyć pod względem koloru, jak i smaku. Z powodu niepełnej fermentacji zielony czerwony krzew jest znacznie jaśniejszy, a zatem bardziej zielony w liściu niż jego „starszy brat”. Zapach i smak jest lekki i elegancki. Polecamy go wypróbować, a może i się w nim rozsmakować...