Polecamy

Aktywne filtry

Niezwykle barwna i różnorodna mieszanka stworzona na bazie wysokogatunkowej chińskiej białej herbaty. Kompozycja usiana niczym wiosenna łąka kwiatami granatu, płatkami róż i chabrów. Słodkie maliny, jagody goji, dorodne rodzynki, kawałki skórki pomarańczowej i cytrynowej tworzą idealnie zestawioną owocową nutę smakową i zapachową, która może wywołać ekstazę u najbardziej wymagających smakoszy. Skład: biała herbata z Chin, jagody goji, maliny, rodzynki, kora curacao, liście słodkich jeżyn i robinii akacjowej, płatki róży i chabru, kwiaty granatu, aromat.
Wysokogatunkowa herbata jaśminowa z najwyższej półki. Uwielbiana za niesamowicie aksamitny i delikatny owocowo-kwiatowy smak. Najmłodsze liście herbaty i kwiatu jaśminu Chińczycy ręcznie zwijają w kulki w kształcie pereł, stąd nazwa: „Dragon Pearls”, czyli „smocze perły”. Po zalaniu wodą przyjmuje jasną żółto-zieloną barwę.
Tajemnica smaku tej wspaniałej herbaty, tkwi w tradycyjnym i rygorystycznie przestrzeganym sposobie zbioru i produkcji. Urywa się jedynie pączki i dwa górne listki, które zwija się następnie w ciasne kulki. Niepowtarzalny bardzo łagodny smak kusi owocową nutą idealnie wkomponowaną w delikatne i słodkawe tło.
Wyśmienita herbata zaliczana do chińskich specjałów. Od ponad 100 lat produkowana jest w górach w południowo-wschodnich Chinach na wysokości ponad 1000 metrów. Zbiera się ją w tradycyjny ręczny sposób, a następnie krótko fermentuje, aby utrzymać zielony kolor listków. Zebrane dwa zielone listki i pączek pokryte są puszkiem o srebrzystych, połyskujących końcówkach, a po zaparzeniu w filiżance przyjmują zieloną barwę. Ma wyrafinowany korzenny smak z delikatną owocowa nutą.
Ze zboczy Yunnan wprost do twojego domu zabierz herbatę, która podkreśli wyjątkowość spotkań z twoimi gośćmi. Ta herbata, zwana też białą Pu-erh, zaskakuje kolorem naparu – od kremowo białej do złotawo-zielonej. To propozycja dla smakoszy charakteryzuje się bogatym bukietem. Pozwól sobie na nutkę kwiatowego snobizmu w kubku.
Wspaniała biała herbata z prowincji Yunnan. Pochodzi z plantacji położonej na wysokości 1300-2000 metrów, gdzie panuje temperatura 12-23 stopni Celsjusza. Ma spore, jasnozielone liście z dużą ilością srebrnych tipsów. Napar przypomina mgłę o wschodzie słońca. Ma lekki, łagodny smak i kwiatowy zapach. Degustatorzy białej herbaty koniecznie muszą jej spróbować. Gorąco polecamy!
Chociaż największą ilość gatunków białej herbaty produkują wciąż Chiny, inne kraje o równie sprzyjającym klimacie chcą konkurować z nimi jakością. Polecamy jedną z najlepszych odmian produkowaną w Republice Malawi. Piękne, duże, jasne, zielono-żółte liście o delikatnym ziołowym smaku z lekką nutą zapachową róży i kwiatu lipowego stanowią prawdziwe odkrycie i gratkę dla miłośników białej herbaty.
Zanurz się w magicznej krainie Shangri-la, która staje się wyraźniejsza z każdym kolejnym łykiem tej aromatycznej herbaty. Uprawiana i ręcznie zbierana na wysokości od 1200 do 2100 m. n.p.m, daje Ci możliwość skosztowania naparu urzekającego bogatym smakiem i cieszącymi oko srebrnymi, puszystymi tipsami. Zaskoczy Cię nuta kwiatów i delikatnej słodyczy, przynosząca na myśl kwiecistą łąkę w obliczu porannej rosy.
Duże liście doskonałej białej herbaty z Chin oraz ogromna dawka wiórków, kawałków pomarańczy i aromatycznej skórki pomarańczowej. Niezwykle intensywny smak i zapach tysięcy owoców pomarańczy z wyzłacanych słońcem gajów Południa. Chiński smok ziejący pomarańczowym ogniem. Takie niezwykle połączenie to prawdziwy rarytas, warto więc spróbować! Skład: biała herbata z Chin, kawałki suszonej pomarańczy, suszone wiórki pomarańczowe, skórka pomarańczowa, płatki kwiatu dziewanny, aromat.
Wyjątkowa mieszanka chińskich herbat o kwiatowym aromacie róży i jaśminu i lekko owocowym smaku ze świeżą nutą cytryny. Jej zniewalający zapach przypomina owiewane wiatrem kwitnące górskie łąki. Skład: chińska Sencha, Lung Ching, Yunnan i Pai Mu Tan (92%), pączki i płatki róż, kwiat malwy, naturalny aromat.
Stara indyjska korzenna receptura. Wysoko ceniona w Indiach za swój niepowtarzalny ostry smak. Czarna herbata z Indii połączona z egzotycznymi przyprawami, takimi jak wiórki cynamonowe, kardamon, goździki, skórka pomarańczowa, imbir, czarny pieprz i cukier kandyzowany.
Do jej produkcji używa się dojrzałych, dużych liści z dolnych partii krzewu herbacianego. Po fermentacji umieszcza się je na specjalnych patelniach i krótko praży, by nadać ich aromatowi charakter palonego drewna sosnowego. Nazwa odmiany zależy od długości wędzenia (Lapsang Souchong, Tarry Lapsang Souchong, Souchong Crocodile). Nasza Lapsang Souchong ma duże czarnoszare liście o zapachu dymu i daje wspaniały w smaku korzenny napar zaostrzony charakterystyczną dymną nutą.
Chiński specjał. Pełnofermentowana liściasta herbata Keemun zmieszana z kwiatami róży, które nadają jej wspaniały kwiatowy aromat. W filiżance ma delikatny brązowy kolor.
Znakomitej jakości herbata uprawiana na górskiej plantacji Yunnan położonej wśród leśnych terenów południowo-wschodnich Chin. O jej wyjątkowym charakterze decyduje wspaniały mikroklimat panujący na wysokości 1800-2000 m n.p.m., zbiór trwający tylko od końca marca do połowy kwietnia i tradycyjny ręczny sposób produkcji. Zwinięte listki wraz ze złotymi tipsami dają mocny korzenny napar z delikatną, typową dla herbaty Yunnan ziemistą nutą.
Mocna i czarna jak noc herbata ze słodkim, nadającym tajemniczości, korzeniem lukrecji. Dodatek gwiazdek anyżu dopełni smaku i przeniesie Cię w herbaciane, nocne niebo. To trunek stworzony dla wielbicieli i miłośników czarnej słodyczy. Wpływa pozytywnie na chore gardło, drogi oddechowe i jest znakomita dla niskociśnieniowców. Nie jest wskazana dla kobiet w ciąży, dzieci i osób chorych na nadciśnienie. Całkowita perfekcja smaku w swojej klasie. skład: czarna herbata, korzeń lukrecji, gwiazdki anyżu, aromat,