Uważana przez nas za jedną z najbardziej ulubionych owocowych mieszanek, znana w oryginale jako „Rote Grütze” (czerwony kisielek), daje piękny karminowy kolor naparu i zachwyca mocnym, wyrazistym aromatem z delikatną malinową nutą w tle. Smak dojrzałych truskawek i ciemnych winogron miesza się tu ze słodkimi rodzynkami i kwaskowatą żurawiną, tworząc niezwykle apetyczną purpurową harmonię. Skład: kwiat hibiskusa, kandyzowana malina, dziki bez, winogrona, rodzynki, truskawki, aromat.
Sposób parzenia:
Sposób parzenia: 24 g liści herbaty (6 miarek) zalać 1 litrem przefiltrowanej lub miękkiej wrzącej wody. Zaparzać 5-10 minut. Wyśmienicie smakuje z miodem lub kandyzowanym cukrem.
Uważana przez nas za jedną z najbardziej ulubionych owocowych mieszanek, znana w oryginale jako „Rote Grütze” (czerwony kisielek), daje piękny karminowy kolor naparu i zachwyca mocnym, wyrazistym aromatem z delikatną malinową nutą w tle. Smak dojrzałych truskawek i ciemnych winogron miesza się tu ze słodkimi rodzynkami i kwaskowatą żurawiną, tworząc niezwykle apetyczną purpurową harmonię.