Kategorie

Kawa czysta Jest 15 produktów.

Pokazuje 1 - 15 z 15 elementów

      Panamska kawa najwyższej jakości pochodząca z wysokogórskich upraw w prowincji Chiriqui położonych w pobliżu miejscowości Boquette u podnóży wulkanu Baru. Region ten bywa często nazywany „doliną kwiatów wiecznej wiosny”. Delikatny z lekką nutką kwaskowatości smak naparu ze zbieranych z wielką pieczołowitością ziaren zachwyci nawet najbardziej wybrednych smakoszy. Średnie palenie powoduje, że nabiera on lekkiej czekoladowej nuty długo utrzymującej się na podniebieniu.

    Ten brazylijski specjał uprawiany jest w górach Minas Gerais. Plantacja jest jedną z najlepszych, a krzewy, z których zbiera się owoce, są składnikiem lokalnego ekosystemu. Kawa ceniona za doskonały, słodki, czekoladowy aromat, po wypiciu zostawia w ustach wspaniały posmak.  

      Tytuł Cup of Excellence to wyraz najwyższego uznania dla jakości i walorów smakowych kawy. Przyznaje go międzynarodowe jury, dokonując trzystopniowej selekcji według niezwykle ostrych kryteriów, łącznie z tak zwaną ślepą degustacją. Nasze Cup of Excellence pochodzi z górskiego regionu Mantiqueira położonego w południowej części stanu Mines w Brazylii. Panujące tu idealne dla uprawy kawy warunki klimatyczne i ścisłe przestrzeganie tradycyjnej technologii przez małe plantacje - w tym zwycięską w 2009 roku farmę Santa Lucia – pozwalają na produkcję ziaren o walorach najwyżej cenionych przez koneserów. Niezwykle bogaty, pełny aromat i doskonały smak z nutą czekolady i owocowej kwasowości zachwyca najbardziej wybrednych smakoszy.  

    BIO

      Ta pochodząca z Ekwadoru kawa została zebrana ręcznie na leżącej na wysokości 1900 m n.p.m. plantacji w regionie Loja po południowej stronie Andów. Idealne nasłonecznienie i panujące tu dogodne warunki klimatyczne, bardzo dokładne ocenianie ziaren i zmniejszający ich wilgotność o 11-12% proces suszenia na słońcu i minimalny 30-dniowy okres leżakowania zadecydowały o najwyższej jakości naparu, jaki można z nich otrzymać. Wspaniały czekoladowy posmak, charakterystyczna kwasowość i pełny zachwycający aromat czynią go obiektem pożądania wszystkich znawców i miłośników kawy.  

    Więcej
    Produkt chwilowo niedostępny.
    Tylko online

    Kawa uprawiana w miejscu, z którego wywodzi się tradycja spożywania tego napoju. Położona u podnóża gór na południu Etiopii plantacja Sidamo znana jest z produkcji kawy o bardzo bogatym, mocnym i korzennym aromacie z zaskakującą swą delikatnością czekoladową nutą

    Kenia odgrywa bardzo ważną rolę na światowym rynku kawy. Ziarna z tego regionu zbierane są tylko z wierzchołków gałęzi. Charakteryzują się mocną strukturą dzięki użytej przy paleniu wyższej niż w przypadku innych kaw temperaturze. Plantacje znajdują się tu na wysokości 2000 metrów, gdzie uprawy rosną powoli, dając za każdym razem wspaniałe plony. Kawa z regionu Kiundi, zbierana ręcznie, ma wspaniały, typowy dla kaw z Kenii czekoladowo-winny aromat i cudowny korzenny charakter.

      Zawarta w ziarnach kawy naturalna kofeina podnosi ciśnienie i działa pobudzająco, dlatego wiele osób rezygnuje lub ogranicza picie kawowego naparu, chociaż tęskni za jego smakiem i niepowtarzalnym aromatem. Produkcja kawy bezkofeinowej eliminuje tę przeszkodę, Naturalna metoda wypłukiwania kofeiny przy użyciu szwajcarskich wód termalnych pozwala zachować oryginalny charakter kawy, która zachwyca wyrazistym smakiem i pełnią aromatu.      

    Na południe od San Jose, stolicy Kostaryki, czwartego na świecie eksportera kawy, leży wspaniały region upraw. Produkuje się tu najbardziej rozpoznawalną i cenioną kawę w Ameryce Środkowej. Należące do najlepszych na świecie kawy z Kostaryki rozpoznaje się wszędzie i ceni za niezwykle harmonijny charakter i zaskakujący kwaskowaty posmak.

    Ziarna Maragotype pochodzą z upraw położonych na gruntach wulkanicznych na wysokości 1500 metrów w górskim regionie Jinotega. Prawdziwi znawcy i miłośnicy kawy wiedzą, że te niezwykle duże ziarna najwyższej jakości należą do ścisłej czołówki. Tylko dojrzałe owoce zbiera się ręcznie aż sześć razy w roku. Jest to bardzo ważne, gdyż nie wszystkie dojrzewają w tym samym czasie i na kawowym krzewie można znaleźć jednocześnie niezapylone kwiaty, zielone owoce i te dojrzałe, czerwone. Doskonałej uprawie kawy Maragogype sprzyjają idealne warunki glebowe i klimatyczne dolin Nikaragui, o czym świadczy wspaniały kształt jej wielkich ziaren. Napar przyrządzony z meksykańskiej Maragogype nie może się nawet równać z naparem z tej wspaniałej wysokogórskiej Maragogype z Nikaragui.  

      Prawdziwy przysmak dla koneserów. Jedyny w swoim rodzaju i niepowtarzalny. Ta posiadająca certyfikat Rainforest Alliance kawa pochodzi z Peru i jest zbierana ręcznie na rodzinnej plantacji Rosenheim położonej na wysokości 1600 m n.p.m. Jej delikatny, ale nie owocowy smak zachwyca subtelną nutą, a aromat nie ma sobie równych.

    BIO

      Republika Dominikany od lat nękana kryzysami i ubóstwem notuje pewne oznaki ożywienia gospodarczego, głównie dzięki turystyce i eksportowi kawy, której ziarna dotarły tu w początkach XVIII wieku z Martyniki. Nasza kawa pochodzi z plantacji Barahoma położonej w południowo-zachodniej części wyspy, gdzie panują najdogodniejsze do uprawy warunki klimatyczne. Rygorystyczne przestrzeganie sposobu produkcji, dokładne mycie zielonych ziaren i suszenie ich na słońcu, sprawia, że efekt końcowy jest najwyższej jakości. Aromat i smak z delikatną nutą słodyczy, zbliżony do ziaren Jamaica Blue Mountain, zachwyca nawet wymagających Japonczyków, którzy sięgają po tę kawę najczęściej. Polecamy gorąco!

    Pochodzenie i plantacja Na wschodnich zboczach potężnych wulkanów Ameryki Środkowej oraz w obszarze wpływów atlantyckich wiatrów, na wysokości 1200 m.n.p.m. dojrzewają kawowe wiśnie przez okres ponad 10 miesięcy w optymalnym, doskonałym, chłodnym i wilgotnym mikroklimacie. Charakter i smak Wysokość, klimat i doskonała gleba sprawiają, że kawa zachwyca wyjątkowo pięknym, pełnym wyglądem z delikatną dobrą kwasowością, lekką nutą owoców, czekolady i karmelu. Doskonałe warunki sprawiają, że Gwatemala Lampocoy należy do najlepszych kaw w Gwatemali.

    BIO

     W roku 1999 czternastu rolników z Kolumbii połączyło swe siły i założyło firmę produkującą kawę organiczną w przyjaznych dla środowiska warunkach. Nosi ona nazwę Kachlu, która oznacza nadzieję. Na otoczonych lasami deszczowymi plantacjach przez cały rok panuje ciepły i wilgotny klimat, co wpływa bardzo korzystnie na jakość zbiorów. Produkowana tu kawa ma zaskakująco mocny, niemal ziemisty smak o korzennym charakterze dopełniony nutą karmelu, czekolady i słodkich owoców. 

    BIO

     Do skomponowania tego wspaniałego Espresso wybraliśmy 100% ziaren Arabiki pochodzących z plantacji Ameryki Południowej i Środkowej. Najbardziej pożądana jest Arabika brazylijska wchodząca w skład wszystkich najcenniejszych mieszanek, do których używa się zielonej kawy organicznej certyfikowanej i poddanej surowej kontroli jakości. Jak we wszystkich naszych Espresso, tak i w tym przypadku położyliśmy duży nacisk, by wydobyć idealną moc i czysty, zdecydowany smak pełen delikatnej słodyczy.

    Wspaniałą, niespotykaną jakość ta uprawiana w peruwiańskich Andach na północ od jeziora Titicaca kawa zawdzięcza wyjątkowym warunkom klimatycznym, panującym na położonych na wysokości 1300-1800 m n.p.m.  plantacjach. Uprawia się ją w cieniu wysokich drzew, chroniąc przed upałem, przemywa wodą źródlaną i suszy na słońcu. Małe plantacje należą do rdzennej ludności, zrzeszającej się w spółdzielnie, by produkować tradycyjnie, ekologicznie i tanio. Ta doskonała kawa z serca Peru zachwyca lekkim kwiatowym aromatem i smakiem o czekoladowej nucie z idealnie wyważoną kwasowością. Zdobywczyni wielu krajowych i międzynarodowych nagród – najlepsza kawa w Peru, należąca do 45 najlepszych kaw na świecie.  

Pokazuje 1 - 15 z 15 elementów
Paypal Dotpay