Kawy

Aktywne filtry

Ten brazylijski specjał uprawiany jest w górach Minas Gerais. Plantacja jest jedną z najlepszych, a krzewy, z których zbiera się owoce, są składnikiem lokalnego ekosystemu. Kawa ceniona za doskonały, słodki, czekoladowy aromat, po wypiciu zostawia w ustach wspaniały posmak.
Kenia odgrywa bardzo ważną rolę na światowym rynku kawy. Ziarna z tego regionu zbierane są tylko z wierzchołków gałęzi. Charakteryzują się mocną strukturą dzięki użytej przy paleniu wyższej niż w przypadku innych kaw temperaturze. Plantacje znajdują się tu na wysokości 2000 metrów, gdzie uprawy rosną powoli, dając za każdym razem wspaniałe plony. Kawa z regionu Kiundi, zbierana ręcznie, ma wspaniały, typowy dla kaw z Kenii czekoladowo-winny aromat i cudowny korzenny charakter.
Zawarta w ziarnach kawy naturalna kofeina podnosi ciśnienie i działa pobudzająco, dlatego wiele osób rezygnuje lub ogranicza picie kawowego naparu, chociaż tęskni za jego smakiem i niepowtarzalnym aromatem. Produkcja kawy bezkofeinowej eliminuje tę przeszkodę, Naturalna metoda wypłukiwania kofeiny przy użyciu szwajcarskich wód termalnych pozwala zachować oryginalny charakter kawy, która zachwyca wyrazistym smakiem i pełnią aromatu.
Na południe od San Jose, stolicy Kostaryki, czwartego na świecie eksportera kawy, leży wspaniały region upraw. Produkuje się tu najbardziej rozpoznawalną i cenioną kawę w Ameryce Środkowej. Należące do najlepszych na świecie kawy z Kostaryki rozpoznaje się wszędzie i ceni za niezwykle harmonijny charakter i zaskakujący kwaskowaty posmak.
Ziarna Maragotype pochodzą z upraw położonych na gruntach wulkanicznych na wysokości 1500 metrów w górskim regionie Jinotega. Prawdziwi znawcy i miłośnicy kawy wiedzą, że te niezwykle duże ziarna najwyższej jakości należą do ścisłej czołówki. Tylko dojrzałe owoce zbiera się ręcznie aż sześć razy w roku. Jest to bardzo ważne, gdyż nie wszystkie dojrzewają w tym samym czasie i na kawowym krzewie można znaleźć jednocześnie niezapylone kwiaty, zielone owoce i te dojrzałe, czerwone. Doskonałej uprawie kawy Maragogype sprzyjają idealne warunki glebowe i klimatyczne dolin Nikaragui, o czym świadczy wspaniały kształt jej wielkich ziaren. Napar przyrządzony z meksykańskiej Maragogype nie może się nawet równać z naparem z tej wspaniałej wysokogórskiej Maragogype z Nikaragui.
Prawdziwy przysmak dla koneserów. Jedyny w swoim rodzaju i niepowtarzalny. Ta posiadająca certyfikat Rainforest Alliance kawa pochodzi z Peru i jest zbierana ręcznie na rodzinnej plantacji Rosenheim położonej na wysokości 1600 m n.p.m. Jej delikatny, ale nie owocowy smak zachwyca subtelną nutą, a aromat nie ma sobie równych.
Świeży, charakterystyczny aromat karmelu czuje się już po otwarciu opakowania. Ta kawa smakuje dokładnie tak, jak równie znane na świecie karmelowe cukierki. Użyte w tej kompozycji ziarna arabiki są prażone prze 15 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza, co powoduje wyczuwalną delikatną słodycz przygotowanego z nich naparu. Aby wzmocnić przyjemny, słodki, karmelowy smak, można dodać odrobinę mleka lub śmietanki.
Niektórym to się nie mieści w głowie że cytryna i kawa to dobre połączenie. My już wiemy że tak i gorąco polecamy. 100 % ziaren najlepszej kawy arabiki o niebiańskim smaku ciasteczek z orzeźwiającą, cytrusową nutą.
Sto procent ziaren Arabiki w idealnym na zimową porę wydaniu. Smak czekoladowych trufli obficie przyprószonych cynamonowym śniegiem miesza się z pełnym i uwodzącym głębią aromatem kawy, zachwycając elegancją i doskonałością kompozycji.
Cała magia zaklęta w ziarenku kawy. Pozwól oczarować się smakiem świeżo palonej arabiki o słodkich nutach pieczonych migdałów i prażonego kokosa. Aromat przeniesie cię do naszego świata gdzie w każdym rogu sklepu odnajdziesz swojego dziadka do orzechów, który bacznie będzie Cię strzegł przed złem całego świata. KAWA DOSTĘPNA OD 25 LISTOPADA