Kategorie

Zielona Jest 20 produktów.

na stronę
Pokazuje 11 - 20 z 20 elementów

    Gdyby istniała lista najlepszych herbat na świecie, ta byłaby w pierwszej dziesiątce. Rośnie tylko w wysokich partiach Fudżi i nadaje się do zbiorów przez bardzo krótki czas. Kiedyś była zbierana przez specjalnie tresowane małpy (stąd nazwa). Ma duże, lekko aksamitne liście. Po zaparzeniu daje jasnozielony napar o lekkim i słodkim smaku z nutką miodu i niepowtarzalnym aromacie.

    Herbata dla miłośników lekko przydymionych herbat Yunnan w wersji " herbata zielona" jest równie smaczna i aromatyczna.  Lekko zielonkawy, pięknie zdobiony liść tworzy brzoskwiniowy napar o lekko owocowym posmaku.

    BIO

    Tradycyjna japońska herbata o dużych liściach z dolnych pędów krzewu herbacianego. Nasza Bancha z upraw ekologicznych zbierana jest tylko latem, dzięki czemu jej smak pozytywnie wyróżnia ją spośród innych. Jej liście są bogate w minerały, ale zawierają około 70% mniej teiny niż uzyskiwana z młodych pędów herbata Gyokuro. To herbata o delikatnym, łagodnym smaku, z subtelną nutą słodyczy i z ledwo wyczuwalnym trawiastym posmakiem. Zawiera sporo żelaza i ma zbawienny wpływ na nasz organizm. Oczyszcza go i reguluje, ma działanie przeciwnowotworowe, dobrze wpływa na pracę żołądka. Nadaje się do picia o każdej porze dnia i dla każdego.

    Bardzo popularna w Japonii mieszanka zielonej herbaty, otrzymana poprzez połączenie prażonego pełnoziarnistego ryżu ze świeżą Bancha. Łagodniejsza i delikatniejsza niż czysta Sencha. Ma przyjemny aromat prażonego ryżu.

     Zbierany tylko w Japonii rarytas, zwany również perłowym (Precious Dew Drop), ze szlachetnych krzewów herbacianych rosnących w cieniu drzew liściastych. Na dwa tygodnie przed zbiorem krzewy przykrywa się matami bambusowymi, by zapewnić dość drobnym równolegle rozmieszczonym ciemnozielonym i lekko błyszczącym listkom odpowiednią wilgotność i wysoką zawartość teiny, a niską garbników. Dzięki temu napar o mocnym aromacie z wyraźną nutą słodyczy ma niepowtarzalny smak i silne działanie pobudzające. Liście tej herbaty można zaparzać aż trzykrotnie, za każdym razem przedłużając czas parzenia o minutę.

    Jedna z najbardziej cenionych herbat japońskich najwyższej klasy. Do jej produkcji zbiera się tylko młode listki, by potem zmieszać je z wysokogatunkową Senchą. Jasne, zwinięte ruloniki na tle ciemnej Senchy cieszą oczy miłośników zielonej herbaty. Napar o cytrynowożółtej barwie i przyjemnym, łagodnym smaku z korzenną nutą jest szczególnie ceniony za niską zawartość teiny.

     Pochodząca z regionu Shizuoka uprawiana na zboczach góry Fudżi Sencha, mimo że należy do najpopularniejszego w Japonii gatunku, o typowym, dobrze znanym smaku, wyróżnia się jednak spośród wielu innych niezwykle wysoką jakością. Jak na dobrą Senchę przystało, ma dobrze rozwinięte ciemnozielone listki i daje delikatny, jasnozielony kolor naparu. Spróbuj i porównaj jej smak z każdą inną Senchą, a będziesz mile zaskoczony! 

    BIO

      Jedyna nowa herbata zielona pochodząca z Korei, wybrana przez naszych kiperów spośród wielu innych ze względu na wyjątkową jakość i walory smakowe. Żółto-zielony napar o łagodnym słodkawym smaku i delikatnym kwiatowym aromacie jest godny polecenia na każdą, nawet najbardziej wyjątkową okazję.

    BIO

    Shangri La (zielone perły) są uprawiane metodami ekologicznymi w obszarze herbacianym Ilam na wysokości 1700 m n.p.m. Około 96% nepalskich herbat uprawiane są właśnie w tym popularnym regionie we wschodniej części kraju. Listki są zbierane zgodnie z zasadą “One leaf and a bud” (jeden liść i pączek). Po zebraniu liście delikatnie więdną przez krótki okres czasu, a następnie są ręcznie zwijane i umieszczone w specjalnej maszynie nadającej im unikatowy kształt szmaragdowo srebrzystych liścianych perełek. Herbata zaskakuje miękką i kwiatową świeżością w posmaku.

      Wspaniała zielona herbata zbierana na tajlandzkiej plantacji, położonej na wysokości 1200 m n.p.m., gdzie panują doskonałe warunki klimatyczne, mające ogromny wpływ na wyjątkową jakość zbiorów. Długie, grubo zwinięte liście w kolorze srebrno-antracytowym dają aromatyczny napar o bardzo przyjemnym kwiatowym smaku, pozostającym długo na podniebieniu.

Pokazuje 11 - 20 z 20 elementów
Paypal Dotpay