Kategorie

Biała Jest 10 produktów.

Pokazuje 1 - 10 z 10 elementów

    Biała herbata pachnąca kwiatami piwonii, zbierana jedynie na niewielkim obszarze południowych Chin. Ma duże zielone liście. W smaku łagodna i delikatna, o jasnozielonym kolorze naparu.    

    Najwyższej jakości biała chińska specjalność pochodząca z górskiej prowincji Fujan, zbierana w okresie wczesnej wiosny. Kiedy pączki liści nie są jeszcze rozwinięte, wyszukuje się tylko te z delikatnym białym puszkiem. Produkcja polega na krótkim procesie suszenia zebranych pączków. Oryginalna nazwa tej herbaty brzmi: Yin Zhen, czyli „srebrne igiełki”. Charakteryzuje się ona lekką owocową nutą i kwiatowym aromatem. W filiżance ma jasnosłomkową barwę.

    Tajemnica smaku tej wspaniałej herbaty, tkwi w tradycyjnym i rygorystycznie przestrzeganym sposobie zbioru i produkcji. Urywa się jedynie pączki i dwa górne listki, które zwija się następnie w ciasne kulki. Niepowtarzalny bardzo łagodny smak kusi owocową nutą idealnie wkomponowaną w delikatne i słodkawe tło.  

    Wyśmienita herbata zaliczana do chińskich specjałów. Od ponad 100 lat produkowana jest w górach w południowo-wschodnich Chinach na wysokości ponad 1000 metrów. Zbiera się ją w tradycyjny ręczny sposób, a następnie krótko fermentuje, aby utrzymać zielony kolor listków. Zebrane dwa zielone listki i pączek pokryte są puszkiem o srebrzystych, połyskujących końcówkach, a po zaparzeniu w filiżance przyjmują zieloną barwę. Ma wyrafinowany korzenny smak z delikatną owocowa nutą.

    Biała herbata pachnąca kwiatami jaśminu, zbierana jedynie na niewielkim obszarze południowych Chin. Ma duże zielone liście. W smaku łagodna i delikatna, o jasnozielonym kolorze naparu.

    Ze zboczy Yunnan wprost do twojego domu zabierz herbatę, która podkreśli wyjątkowość zimowych spotkań z twoimi gośćmi. Ta herbata, zwana też białą Pu-erh, zaskakuje kolorem naparu – od kremowo białej do złotawo-zielonej. To propozycja dla smakoszy charakteryzuje się bogatym bukietem. Pozwól sobie na nutkę kwiatowego snobizmu w kubku. 

    Wspaniała biała herbata z prowincji Yunnan. Pochodzi z plantacji położonej na wysokości 1300-2000 metrów, gdzie panuje temperatura 12-23 stopni Celsjusza. Ma spore, jasnozielone liście z dużą ilością srebrnych tipsów. Napar przypomina mgłę o wschodzie słońca. Ma lekki, łagodny smak i kwiatowy zapach. Degustatorzy białej herbaty koniecznie muszą jej spróbować. Gorąco polecamy!

    Wyborna „herbata z mgieł”, na którą smakosze czekają cały rok. Swój niezwykły smak Darjeeling Steinthal zawdzięcza wielkim staraniom plantatorów, optymalnym warunkom pogodowym i szybkiemu transportowi lotniczemu na rynki Europy. Cudowny, pachnący napar o żółtej, połyskliwej barwie i delikatnym cytrynowo-muszkatelowym smaku.

      Chociaż największą ilość gatunków białej herbaty produkują wciąż Chiny, inne kraje o równie sprzyjającym klimacie chcą konkurować z nimi jakością. Polecamy jedną z najlepszych odmian produkowaną w Republice Malawi. Piękne, duże, jasne, zielono-żółte liście o delikatnym ziołowym smaku z lekką nutą zapachową róży i kwiatu lipowego stanowią prawdziwe odkrycie i gratkę dla miłośników białej herbaty.

    Jedna z najlepszych zielonych herbat na świecie. Ten specjał pochodzi z prowincji Fuijan. Najbardziej szlachetne, srebrzyste listki poskręcane są ręcznie w niesamowity kształt z obu stron zaostrzonych stożków. Ma lekko zielony kolor w filiżance i delikatny świeży zapach. Wspaniały smak o lekko słodkiej nucie pozostaje długo na podniebieniu i zachęca do kolejnego łyka naparu.  

Pokazuje 1 - 10 z 10 elementów
Paypal Dotpay